mandag 22. juli 2013

Tutorial brettekort

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer på brettekortet i forrige innlegg! 
Jeg vet ikke om det finnes en tutorial på denne typen brettekort noe sted. Det var noe jeg brettet meg fram til på egenhånd, men det kan godt hende noen andre har tenkt det samme før meg selvsagt! Men altså ikke som jeg kjenner til. Siden jeg ikke kan linke til en tutorial skal jeg prøve å lage en selv.... :) 

Bruk enten bazzill i ønsket farge eller et dobbeltsidig mønsterpapir. Begge sider av arket vil syns, så det bør være noe som matcher. 

Kutt ut en så stor sirkel som mulig. Jeg har ingen sirkelkutter, men fant et fat som passet akkurat og tegnet rundt det og klipte ut. 

 Valgets kval.... Hvor høyt vil du ha kortet? (Det er sånne ting jeg kan bruke en hel dag og 2-3 ark på før jeg endelig får bestemt meg... :P ) Jeg endte opp med 19 cm. Men det kunne like gjerne vært mer eller mindre. Men ikke 15 cm eller mindre! 
Jeg bruker et skjærebrett med linjer når jeg måler. Men du kan bruke et scoring board eller bare en linjal f.eks. Mål deg 19 cm ned på sirkelen og lag en brettekant der.

 Brett opp slik:

 Snu papiret. Nå kommer neste valg, hvor bredt skal kortet bli? (Her kan jeg godt bruke enda en dag og enda noen ark før jeg får bestemt meg...:P ) Jeg valgte til slutt 12 cm bredt. 
Jeg bruker fremdeles skjærebrettet med linjer. Finn midten på arket der du har brettet og mål deg ut 6 cm hver vei. Eller finn din egen smarte måte å gjøre det på :) Poenget er at bredden på kortet skal være i midten, og så like langt ut på begge sider. 

 Marker og brett inn mot midten på begge sider. 

Nå begynner det å ligne noe :)

Putt venstre side inni bretten på høyre side. Eller omvendt :) 

 Ferdig! Hvis jeg hadde valgt å lage kortet høyere enn 19 cm ville bamsedelen på arket blitt høyere og den nedre delen lavere. Hadde jeg valgt mindre enn 19 cm ville bamsedelen blitt mindre og nedre del høyere. Hvis jeg hadde valgt bare 15 cm ville ikke bamsedelen synes i det hele tatt og det ville ikke blitt en nedre lomme. Derfor nevnte jeg tidligere at du ikke må brette opp på så lite som 15 cm :)

 Slik ser det ut bak. Her er det også en lomme. Den og den lille lomma foran er klare til bruk. Men den store lomma foran er åpen i bunn, så der må du lime. 

Nå er det bare å lage noe å ha lommene og pynte kortet :) Jeg har ikke kommet noe lenger enn dette, men kanskje det blir et babykort ut av det etterhvert? Jeg må lage ett par babykort så derfor valgte jeg akkurat dette papiret. Om det blir noe av eller om jeg gjør noe helt annet gjenstår å se... :)

Oppdatert: Kortet ble ferdig :) Her ser du resultatet.

Sånn ble det forrige kortet:
Der brukte jeg en Martha Stewart hjørne-punch rundt kortet. Hvis du vil gjøre det, er det lurt å brette kortet først og så starte å punche midt på øverst på kortet. Da får du det likt på begge sider. Du trenger ikke å punche hele veien rundt, det kan jo være vanskelig å få det til å treffe perfekt. Start på toppen og punch ned på hver side til du ser det ikke er synlig eller nødvendig lenger. Så starter du på midten av lomma bak og puncher hver vei så langt det er nødvendig. 

Nå håper jeg dette var forståelig... Jeg er så dårlig på tutorials! Jeg er ikke god på å bruke dem engang... som regel ser jeg bare på resultatet og jobber meg fram til noe lignende selv. Hvis jeg har glemt noe eller har forklart for dårlig er det bare å skrike ut så skal jeg prøve å forklare bedre :)

Ha en fin kveld! 

19 kommentarer:

Jytte sa...

1000 tak for tut :) Det er vel nok et skønt kort!
Det skal jeg da prøve :)

Bente Årstad sa...

Tusen takk for mal, denne skal jeg garantert prøve og kortet var nydelig i forrige innlegg også:)
klem bente:)

Eva Helen sa...

Du er bare toppen! Super bra forklart og nå forsto jeg hvordan den ble laget.Denne må jeg prøve meg på en dag,for den så veldig kjekk ut.

Tusen takk for malen
sommerklem Eva Helen

Gunn`s Kort sa...

WOW, tusen takk!! Jeg er ikke noe "brettemenneske":), men denne fikk jeg virkelig sansen for! Jeg hadde ikke sett det forrige kortet ditt før nå, virkelig nydelig altså! Jeg er virkelig dårlig på kommentering for tiden (kanskje værsyk):))
men det ser ut til at været blir bedre her også nå. Holder forresten på å strikke på den andre genseren nå i sommer:))
Jeg skal lagre denne tuten, for vel kalle den "Bretting ala Unni"
Klem fra Gunn:)

Guri sa...

Tusen takk for forklaringen. Veldig greit forklart, så eg skal prøve meg på eit slikt kort når regnet kommer tilbake :)

Anita Sæterdal sa...

Om du er dårlig til å følge toturals, så er du i allefall veldig god til å lage dem. Veldig godt forklart. Tusen takk for at du deler.

Åse-May sa...

Takk for at du deler med oss Unni....ha ein strålende dag videre....klem

RitaK sa...

Takk for at du deler :-) Godt å høre at det er flere enn meg som prøver og feiler litt før de blir fornøyd!!! Kos deg i sommervarmen...

Birgitanita sa...

Så nydelig og tusen takk for at du deler tuten. Jeg kjenner meg igjen med bruken av papir før jeg helt har bestemt meg. :P
Denne skal jeg bestemt prøve meg på. Er litt tom for ideer for tiden så ..hvem vet. Ha en flott kveld videre.

Sivic sa...

Spennende bretteteknikk og nydelig kort du laget til Bildmålarna!!
Hos oss er endelig sommeren kommet, deilig :)
Ha en fin sommer videre, klem

Cornelia sa...

En utmärkt tutorial! Här kan ingen misslyckas!

Sonia sa...

Hi my dearest friend^_^
Your last creations are fabulous as always,you are so talented^_^
Thanks for this useful tutorial,one day I try this gorgeous shape^_^
Big big hug,
Sonia

Pinklady 68 sa...

Takk for at du deler Unni:-) Nydelig brettekort!!
God sommer!

Klem Laila.

Kjersti sa...

Tusen takk Unni! Denne låner jeg gjerne en gang - legger den i siden på bloggen min med link til deg:)
Klem fra Kjersti:)

Tone K. sa...

Gosh....så flott og elegant :)
Brettingen skulle jeg nok klare *fnis* men jeg er jammen meg ikke sikker på resten altså....det er jo skikkelig kunst :)

Unknown sa...

Kjempefin tut. ikke noe problem med å forstå denne.

Unknown sa...

Kjempefin tut. ikke noe problem med å forstå denne.

Ingvill sa...

Tusen takk for inspirasjon og kjempeflott tutorial :) Jeg har brukt den som inspirasjon til innlegg på bloggen til Scrapomania, og linket til tutorialen din der :)

Innlegget kommer iløpet av morgendagen :)

sherrysomers sa...

I love this card and very easy to follow tutorial. Thank you so much for sharing it with us!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...